PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Argeş: Bazinul Olimpic Piteşti a fost inaugurat după o reabilitare care a costat aproape 30 de milioane de lei

Bazinul Olimpic din Piteşti a fost inaugurat, miercuri, după finalizarea lucrărilor de reabilitare care au costat aproape 30 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat transmis de Primăria Piteşti, la eveniment au fost prezenţi, pe lângă reprezentanţi ai administraţiei locale, judeţene şi centrale, şi preşedintele Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu şi campionul mondial la înot Robert Glinţă.

Cei prezenţi făcut un tur al facilităţilor oferite de noul bazin olimpic şi au răspuns la întrebările jurnaliştilor.

Primarul municipiului Piteşti, Cristian Gentea, s-a declarat mulţumit de rezultatul lucrărilor, în urma cărora bazinul de înot a devenit unul modern, la standarde internaţionale.

„Noul bazin arată excepţional, nici dacă vrei nu poţi găsi ceva în neregulă, mai ales că ştiu cum era înainte de reabilitare. E ceva deosebit şi, pentru că în Piteşti a existat mereu setea de performanţă, pe plan naţional şi internaţional, sunt ferm convins că e doar o chestiune de timp până când vom vedea performanţe constante generate la Piteşti”, a declarat Robert Glinţă, citat în comunicat.

Camelia Potec a apreciat buna colaborare cu municipalitatea piteşteană pe parcursul realizării lucrărilor de reabilitare, afirmând că rezultatul este „un bazin de talie internaţională”.

„Oamenii îşi doresc să facă sport, dar au nevoie şi de o infrastructură adecvată, la standarde performante, pe care acest bazin le îndeplineşte. Aveţi, la Piteşti, o infrastructură incredibilă pentru copiii care vor să facă înot de performanţă, iar părinţii au, de acum înainte, unde să îşi aducă micuţii înotători. Acesta este cel mai mare câştig pe care îl aduce comunităţii realizarea unui asemenea proiect: beneficiul pentru tânăra generaţie şi pentru părinţi”, a spus, la rândul său, preşedintele COSR, Mihai Covaliu.

Conform datelor comunicate de administraţia locală, reabilitarea Bazinului Olimpic a fost realizată în două etape, prima vizând creşterea eficienţei energetice, proiect finanţat şi din fonduri europene, iar a doua a avut ca obiectiv reabilitarea propriu-zisă – renovarea tuturor spaţiilor din bazin şi aducerea lor la standarde internaţionale.

Valoarea totală a proiectului „Modernizare, montare sistem panouri solare şi eficientizare energetică a Bazinului Olimpic din Piteşti” a fost de 19.206.095,89 lei (cu TVA), din care 13.703.254,54 lei (cu TVA) au fost obţinuţi prin finanţare nerambursabilă. Valoarea finală a lucrărilor executate în cadrul proiectului „Reabilitare Bazin Olimpic (etapa a II-a)” a fost de 8.946.340,70 lei (cu TVA), bani asiguraţi din bugetul local.

„Spaţiul modern şi impresionant este accesibil pentru toate vârstele, de el se pot bucura sportivi de performanţă, dar şi începători în domeniul nataţiei din regiune sau din ţară. Începând de luni, 24 aprilie, Bazinul Olimpic Piteşti este deschis pentru public, iar, în viitor, va găzdui competiţii de nivel naţional şi internaţional”, se mai menţionează în comunicat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE