PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primarul Brăilei: A început modernizarea străzii Calea Galaţi cu fonduri europene în valoare de 8,9 milioane euro

Primarul Brăilei, Marian Dragomir, a anunţat că au început lucrările de modernizare a principalei străzi din municipiu, Calea Galaţi, cu fonduri europene în valoare de 8,9 milioane euro.

„A început modernizarea străzii Calea Galaţi cu fonduri europene în valoare de 8,9 milioane euro. Ca întotdeauna, voi răspunde în stilul meu direct, corect şi transparent la cele mai dificile întrebări, fără să ascund nimic. Trebuie să modernizăm această stradă, deoarece nu suntem adepţii peticelor de asfalt, iar conductele de apă şi canalizare au peste 60 de ani. Linia de tramvai este distrusă. Începem acum lucrările pentru că s-au încheiat procedurile legale, licitaţiile şi nu putem amâna lucrările pentru a nu pierde banii europeni, pe care, culmea, cârcotaşii ne acuză că nu îi atragem. În bugetul local nu avem suficienţi bani pentru toate marile proiecte propuse şi, astfel, am atras fonduri europene”, a scris Dragomir pe pagina sa de Facebook.

Termenul pentru finalizarea lucrărilor este 31 decembrie 2023.

„Dacă se întârzie, ca în multe alte cazuri, Primăria percepe penalităţi constructorilor; bineînţeles, noi nu agreem varianta întârzierilor, dar nici nu iertăm constructorii dacă întârzie fără motive temeinice”, mai spune Dragomir.

Lucrările de modernizare a străzii Calea Galaţi au început pe tronsonul cuprins între Bulevardul Independenţei şi Bulevardul Dorobanţilor, doar pe zona de trotuare, şi pe tronsonul dintre Independenţei şi Griviţa, fără a fi restricţionată circulaţia autoturismelor.

„Ulterior, lucrările se vor derula pe trotuarele de pe tronsonul dintre Griviţa şi Dorobanţi, fără a fi restricţionată circulaţia auto. În a doua jumătate a lunii mai se va interveni pe zona carosabilă pe toată lungimea, de la Independenţei la Dorobanţi, iar circulaţia se va desfăşura concomitent, în ambele sensuri, pe o parte de stradă. Ce se modernizează? Trotuarele, spaţiile verzi, locurile de parcare noi în alveolele dintre pomi (pomii uscaţi vor fi tăiaţi), înlocuirea conductelor de apă şi canalizare la o adâncime de 6 metri, refacerea fundaţiei străzii şi asfaltarea integrală, înlocuirea liniei de tramvai, delimitarea cu bandă dedicată transportului public conform impunerilor din ghidul de finanţare europeană”, a precizat Marian Dragomir. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE