PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Neamţ: Preşedintele CJ a semnat contractele de 71 milioane lei pentru proiectul de modernizare a transportului ecologic

Preşedintele interimar al Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ion Asaftei, a semnat, miercuri, contractele în valoare de peste 71 milioane lei din cadrul proiectului „Reabilitare şi modernizare transport ecologic”.

Proiectul prevede contractul de furnizare de autobuze electrice şi contractul de execuţie a lucrărilor de extindere, reabilitare şi modernizare a autobazei.

„În baza contractelor, se vor livra 16 autobuze electrice de capacitate mică, având lungimea de circa 6 metri şi 4 autobuze electrice de capacitate medie, cu lungimea de circa 9 metri. Antreprenorul din Iaşi va realiza modernizarea autobazei existente a S.C. Troleibuzul S.A., unde se va construi o hală nouă pentru gararea autobuzelor electrice şi se va realiza infrastructura de utilizare a staţiilor de încărcare rapidă din punctele de încărcare de pe raza municipiul Piatra-Neamţ. Prin acest contract, se vor monta 20 staţii de încărcare lentă, care vor fi amplasate în incinta S.C. Troleibuzul S.A., şi 5 staţii de încărcare rapidă ce vor fi amplasate în 4 puncte din municipiul Piatra-Neamţ”, a declarat preşedintele interimar al CJ Neamţ, Ion Asaftei.

Valoarea totală a proiectului este de aproape 71,5 milioane lei iar finanţarea este asigurată prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020.

Proiectul se realizează în parteneriat cu municipiul Piatra-Neamţ, lider de proiect fiind judeţul Neamţ. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE