PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Sectorului 6 va cere finanţare pentru maxim 5.000 de maşini prin programul de casare a autovehiculelor uzate

Primăria Sectorului 6 va cere finanţare pentru maxim 5.000 de maşini prin programul de casare a autovehiculelor uzate.

Întrunit marţi în şedinţă, Consiliul local a adoptat cu 21 de voturi „pentru” şi o abţinere un proiect de hotărâre privind participarea la acest program naţional.

„Se aprobă participarea Sectorului 6 (…) la Programul privind casarea autovehiculelor uzate, derulat în cofinanţare cu Administraţia Fondului pentru Mediu. (…) Finanţarea va fi solicitată pentru maximum 5.000 de autovehicule uzate, în limita contribuţiei proprii în sumă de 3.000.000 de lei din bugetul local al Sectorului 6”, prevede actul normativ.

Sumele reprezentând cheltuielile neeligibile ce pot apărea pe durata derulării programului se vor asigura din bugetul local al Sectorului 6.

Prin acest program, se acordă o finanţare nerambursabilă din Fondul pentru mediu pentru fiecare autovehicul uzat cu o vechime egală sau mai mare de 15 ani, în schimbul predării spre casare a acestuia.

Rata de finanţare este de 80% din valoarea cheltuielilor eligibile ale proiectului.

„Cred că este foarte bine că ne manifestăm dorinţa de a participa la acest program naţional şi ne înscriem cu bugetul maxim cu care am fi putut să ne înscriem noi ca UAT. Sper ca acest proiect să ajute la o eliberare cel puţin parţială a sectorului de rablele care mai sunt încă prin sector sau de maşinile ce sunt într-o stare ceva mai veche şi pe care cetăţenii, cu ocazia asta, pot să le aducă beneficiind şi de un sprijin financiar din partea statului”, a declarat viceprimarul Sectorului 6 Alexandru Gâdiuţă. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE