PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

PMB: O clădire construită în 1895 va fi consolidată seismic; valoarea proiectului – aproape 3 milioane de lei

O clădire construită în secolul al XIX-lea, în 1895, situată pe Strada Mihai Eminescu va fi consolidată seismic cu finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), valoarea proiectului ridicându-se la aproape 3 milioane de lei cu TVA, a informat, marţi, Primăria Capitalei.

Proiectul depus prin Administraţia Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic vizează consolidarea seismică şi renovarea energetică moderată a imobilului situat în Strada Mihai Eminescu nr. 173, se precizează într-un comunicat al PMB, transmis AGERPRES.

Valoarea finanţării aprobate de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei este de 2.953.996,79 de lei cu TVA, iar proiectul demarat în luna martie va fi implementat până pe 30 iunie 2026.

Clădirea este o construcţie multietajată, cu regim de înălţime S+P+2E+M, cu funcţiunea de locuinţe colective. Imobilul este încadrat în clasa de risc seismic RS1 şi are o suprafaţă desfăşurată de 720,38 de metri pătraţi. Clădirea este situată în Zona Construită Protejată nr. 24 – Mihai Eminescu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE