PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Giurgiu: Clădirea Consiliului Judeţean va intra în reabilitare şi eficientizare prin PNRR

Preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Dumitru Beianu, a declarat luni că în acest an vor fi deschise mai multe şantiere, unul dintre acestea fiind pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a sediului CJ, lucrare în sumă de 20 de milioane de lei, asigurată prin PNRR.

‘Deschidem multe şantiere anul acesta, iar unul dintre acestea este reabilitarea şi eficientizarea energetică a sediului Consiliului Judeţean Giurgiu, lucrare de 20 de milioane de lei. Va dura două luni proiectarea şi după aceea va începe un semicalvar, pentru că trebuie să gândim un grafic de execuţie care să ne permită să rămânem în clădire, pentru că la 150 de angajaţi cu sumedenie de calculatoare, bibliorafturi, documente şi toate celelalte nu putem transfera toate acestea niciunde. Nici nu ştiu dacă există vreo altă clădire potrivită pentru colectivul nostru consistent”, a afirmat Dumitru Beianu.

El spune că în această situaţie a anunţat că este şi Prefectura, care funcţionează la primul etaj al clădirii Consiliului Judeţean.

‘Ei au până în 40 de angajaţi, le e mult mai uşor să se mute şi sunt destule clădiri care ar putea găzdui un asemenea colectiv şi nu îmi închipui că nu o să găsesc înţelegere la doamna prefect a judeţului Giurgiu (n.r Florentina Stănculescu). Nu e nimic personal, e doar o decizie şi o recomandare, mai degrabă o invitaţie pe care o generăm doar din raţiuni de natură tehnică. Vom vedea cum se poate să lucrăm şi la subsol şi pe toate cele trei niveluri ale instituţiei cu 150 de angajaţi în clădire. Sperăm să ne descurcăm, să lucrăm pe etaje şi să ne mutăm dintr-o parte în alta. Nu facem demersul acesta din raţiuni legate de faptul că Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu stă gratuit la primul etaj al clădirii CJ, dar ne-ar fi foarte util un etaj liber ca să poată să se lucreze acolo, să nu avem timpi morţi în activitate”, a completat Dumitru Beianu.

Preşedintele CJ Giurgiu spune că, totodată, activitatea în instituţie va fi organizată şi prin „telemuncă” până la finalizarea lucrărilor care trebuie să se încheie la finalul anului 2026.

Clădirea în care funcţionează CJ, Muzeul Judeţean şi Instituţia Prefectului Judeţului Giurgiu a fost construită în anul 1994, prin lucrările de reabilitare va fi consolidată şi modernizată, iar prin eficientizarea energetică va fi redus cu aproximativ 30 la sută consumul actual cu energia electrică şi încălzirea clădirii. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE