PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Buzău: Primăria municipiului câştigă 1.000 de locuri de parcare prin casarea autoturismelor mai vechi de 15 ani

Primăria Municipiului Buzău va câştiga 1.000 de locuri de parcare prin casarea unor autoturisme mai vechi de 15 ani, care se încadrează în norma de poluare EURO3, printr-un program finanţat de „Fondul de mediu”.

Prin Ghidul de finanţare al programului privind casarea autovehiculelor uzate, Primăriei Buzău îi vor fi alocate sume de bani necesare casării unui număr de 1.000 de autoturisme. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, persoanele care vor renunţa la o maşină mai veche de 15 ani vor primi în schimb de la primărie un stimulent financiar în valoare de 3.000 de lei, care. Mai mult decât atât, prin casarea maşinilor vechi se vor câştiga locuri de parcare.

„Este vorba despre acel program Rabla local prin care noi aprobăm astăzi 1000 de maşini, pentru care oamenii pot lua câte 3.000 de lei. 80 la sută de la Guvern, 20 la sută de la noi. Va fi o mică problemă, vorbesc despre înscrierea oamenilor care trebuie făcută pe platforma Administraţiei Fondului de Mediu (AFM). Începând din 21 aprilie, avem prealocate 1000 de maşini care vor însemna 1000 de locuri de parcare în municipiul Buzău, ceea ce nu este puţin lucru. Este prima mie de maşini, din 60.000 de maşini înregistrate în decembrie cu numere de Buzău, avem 20.000 care ar îndeplini condiţiile, respectiv mai vechi de 15 ani. Prima tranşă este de 1000 de maşini vor urma şi altele”, a declarat primarul municipiului Buzău, Constantin Toma în cadrul şedinţei extraordinare a Consiliului Local Municipal.

Programul este destinat doar persoanelor fizice iar înscrierea se face online, pe platforma pusă la dispoziţie de AFM.

„Din discuţiile cu AFM, am înţeles că se va introduce doar numele şi datele din buletin. După aceea dosarul se depune la primărie, dar ei trebuie să fie în lista celor 1000, pe platformă. Apoi toate procedurile se vor efectua la primărie, la Biroul Comerţ şi Transporturi”, a adăugat viceprimarul Sorin Ionuţ Apostu.

Pentru a beneficia de stimulentul financiar, persoanele care doresc să îşi caseze autoturismele trebuie să facă dovada că nu au restanţe la plata impozitelor şi taxelor, domiciliază în municipiul Buzău, deţine autoturismul de cel puţin 5 ani şi se angajează că nu va achiziţiona în termen de trei ani un vehicul cu norma de poluare Euro 3. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE