PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Asociaţia pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a lansat în SEAP anunţul pentru alte 250 de tramvaie noi

Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public Bucureşti-Ilfov a lansat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) anunţul de consultare a pieţei pentru determinarea valorii estimate şi a graficului de livrare pentru alte 250 de tramvaie noi care vor fi achiziţionate, potrivit viceprimarului Capitalei Stelian Bujduveanu.

El a scris, joi, pe Facebook, că este vorba de 100 de tramvaie de 27 de metri, inclusiv bidirecţionale, 100 de tramvaie de 36 de metri şi alte 50 de 45 de metri.

Stelian Bujduveanu a spus că numărul exact de vehicule va fi stabilit în funcţie de fondurile nerambursabile atrase sau de alte surse de finanţare aflate la dispoziţia Primăriei Capitalei. A invitat companiile producătoare să răspundă anunţului de consultare până pe 14 aprilie.

Potrivit viceprimarului Capitalei, investiţiile pentru modernizarea transportului public înseamnă, până în prezent, 100 de tramvaie noi (27 de vehicule noi circulă deja pe liniile 41 şi 25), 100 de troleibuze noi (procedura finalizată, primele troleibuze urmează să ajungă în Bucureşti), 100 de autobuze electrice noi (procedură de achiziţie în curs), mijloace de transport în comun dotate cu sisteme digitale de plată, tichet unic de călătorie, peroane de tramvai modernizate şi staţii de autobuz şi troleibuz digitalizate (proiect în curs de implementare).

De asemenea, el a precizat că încep lucrările de reabilitare a 50 de kilometri de şine de tramvai şi cele de modernizare a liniei 5 de tramvai. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE