PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Municipalitatea a primit avizul de la Autoritatea Aeronautică pentru Sala Polivalentă

Municipalitatea ieşeană a obţinut de la Autoritatea Aeronautică Civilă Română avizul necesar pentru eliberarea autorizaţiei de construire a Sălii Polivalente „Regina Maria”, a transmis primarul Mihai Chirica.

Acest aviz era necesar întrucât noua sală polivalentă va fi construită în zona Moara de Vânt, pe un teren al municipalităţii aflat în apropiere de Aeroportul Internaţional Iaşi şi în vecinătatea viitorului Spital Regional de Urgenţă.

Conform aceleiaşi surse, în urmă cu două săptămâni municipalitatea a primit avizul necesar şi de la Agenţia pentru Protecţia Mediului Iaşi.

„Contăm pe sprijinul Guvernului României pentru acest proiect. În urma solicitărilor noastre, Compania Naţională de Investiţii SA a inclus acest obiectiv pe lista sinteză din cadrul subprogramului Săli de sport. Am primit garanţii că acest proiect se numără printre priorităţile Guvernului”, a transmis primarul Mihai Chirica, pe o reţea de socializare.

Până în prezent, Primăria a finalizat şi a trimis Companiei Naţionale de Investiţii SA studiul de fezabilitate al proiectului, proiectul tehnic de execuţie, Planul Urbanistic Zonal pentru Moara de Vânt – Podgoria Copou, certificatul de urbanism, avizul de mediu şi alte documente prevăzute de lege.

După ce municipalitatea va elibera autorizaţia de construire urmează obţinerea finanţării, organizarea licitaţiei şi începerea lucrărilor.

Pentru construcţia Sălii Polivalente „Regina Maria” este necesară o investiţie de aproximativ 81 de milioane de euro. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE