PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Vâlcea: CJ a suplimentat cu 200.000 de lei contribuţia pentru realizarea Complexului de servicii balneare de la Vlădeşti

Consiliul Judeţean (CJ) Vâlcea a suplimentat cu 200.000 de lei contribuţia la realizarea Complexului de servicii balneare care se va construi în comuna Vlădeşti, în parteneriat cu administraţia publică locală, a anunţat, vineri, preşedintele instituţiei, Constantin Rădulescu.

Alocarea acestei noi tranşe a fost aprobată în ultima şedinţă a forului judeţean, potrivit raportului care însoţeşte proiectul de hotărâre, banii fiind necesari pentru execuţie foraj pentru apă sărată (127.000 de lei), precum şi pentru actualizarea studiului de fezabilitate, servicii de consultanţă şi avize (73.000 de lei).

„Până în prezent, am alocat peste 600.000 lei, din bugetul propriu al judeţului, bani necesari elaborării documentaţiilor tehnice şi execuţiei de foraje, în scopul realizării proiectului. Ultima tranşă din aceşti bani, în cuantum de 200.000 lei, a fost aprobată chiar astăzi (vineri, n.r.), în şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea. Odată finalizat, acest proiect turistic va contribui semnificativ la dezvoltarea localităţii Vlădeşti şi a întregii zone”, a transmis preşedintele CJ Vâlcea.

Complexul de servicii balneare din Vlădeşti se realizează cu fonduri de la Compania Naţională de Investiţii, pe un teren al administraţie locale. Valoarea proiectului este de 40 de milioane de lei şi constă în valorificarea izvoarelor cu apă sărată descoperite în localitatea vâlceană, printre altele, în jurul acestei resurse urmând să fie construite bazine interioare şi exterioare cu apă sărată sau dulce, spaţii destinate relaxării şi derulării procedurilor specifice de fizioterapie, precum şi spaţii de cazare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE