PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Nicuşor Dan anunţă că a semnat contractul cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a 7 microbuze electrice, prin PNRR

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că a semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a şapte microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10 milioane de lei, prin PNRR.

„Cumpărăm noi mijloace de transport electrice, nepoluante, cu fonduri din PNRR: am semnat contractul de finanţare cu Ministerul Dezvoltării pentru achiziţia a şapte microbuze electrice, în valoare totală estimată de 10.251.522,75 lei (inclusiv TVA). Proiectul, realizat de Municipiul Bucureşti şi Comuna Snagov, răspunde nevoilor identificate la nivelul comunelor partenere şi urmăreşte îmbunătăţirea transportului public de călători la nivel periurban”, scrie edilul general, duminică, pe Facebook.

El menţionează că obiectivul proiectului este asigurarea unui serviciu „accesibil, eficient şi ecologic” de transport public de călători.

În octombrie 2022, consilierii generali ai Capitalei au aprobat încheierea unui parteneriat între Primăria Capitalei şi Primăria comunei Snagov pentru achiziţionarea, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, a 60 de microbuze electrice. Dintre acestea, 50 de microbuze urmau să revină Bucureştiului, iar 10 – comunei Snagov. Proiectul avea o valoare estimată de 88.608.600 lei fără TVA (18.000.000 euro), dintre care cheltuieli neeligibile în valoare de 14,7 milioane lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE