PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: Peste 800 de persoane primesc alimente prin POAD

Peste 800 de persoane din Iaşi care provin din categoria celor defavorizaţi vor primi din partea municipalităţii, prin Direcţia de Asistenţă Socială (DAS), cea de-a şasea tranşă de pachete cu alimente oferite prin Programul Operaţional Ajutorarea Persoanelor Defavorizate (POAD).

Pachetele sunt distribuite la sediul DAS, pe o perioadă de maxim 45 de zile calendaristice, pe bază de programare telefonică.

„Pachetele vor fi distribuite persoanelor beneficiare de venit minim garantat, în număr de 481, şi, respectiv, celor cu alocaţie pentru susţinerea familiei, în număr de 343 persoane, aflate pe listele iniţiale. Eliberarea pachetelor se va face pe baza actului de identitate în original, prezentat de titularul beneficiului de asistenţă socială, care va semna pentru primirea pachetului atât pentru sine, cât şi pentru membrii familiei sale. În cazul persoanelor nedeplasabile, pachetul va fi livrat la domiciliul beneficiarului”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Potrivit sursei citate, beneficiarii din grupul ţintă vor primi câte un pachet cu un conţinut standard care conţine 5 kg făină albă de grâu, 4 kg mălai, 0,8 kg paste făinoase, 4 l ulei, 2 kg zahăr, 4 kg orez, 1,5 kg conservă carne de vită, 0,9 kg conservă carne de porc, 1 kg conservă pateu, 1,44 l compot fructe, 0,36 kg gem de fructe şi 0,36 kg gem de fructe dietetic. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE