PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Consiliul Judeţean a aprobat studiul de fezabilitate pentru construirea Centrului Sportiv „Stadionul Tineretului”

Consiliul Judeţean (CJ) Dolj a aprobat, în cadrul şedinţei de marţi, studiul de fezabilitate pentru construirea complexului sportiv multifuncţional care va fi ridicat pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului” din Craiova, investiţie estimată la aproape 370 de milioane de lei, inclusiv TVA.

Conform documentaţiei elaborate de proiectant, obiectivul este unic în România şi va include o arenă de atletism şi un velodrom concepute să asigure condiţii pentru organizarea unor competiţii de nivel internaţional.

„Marcăm astăzi un prim mare pas în derularea acestui demers, odată cu aprobarea indicatorilor tehnico-economici, la faza studiului fezabilitate, pentru construirea Centrului Sportiv ‘Stadionul Tineretului’. Proiectul tehnic al acestei baze multifuncţionale se află într-un stadiu avansat al elaborării, urmând ca în prima parte a lunii iunie să-l recepţionăm şi să putem demara licitaţia de atribuire a contractului de lucrări. Tot astăzi am semnat şi ordinul de începere a lucrărilor pentru eliberarea amplasamentului, astfel încât terenul să fie pregătit pentru realizarea obiectivului. În urmă cu doi ani, am organizat o dezbatere publică, la care au luat parte ministrul Tineretului şi Sportului, preşedintele Comitetului Olimpic Român şi cel al Federaţiei de Atletism, cinci campioni olimpici şi alţi patru mondiali, precum şi preşedinţi de cluburi sportive, iar părerea unanimă a fost că este necesară construirea unei săli multifuncţionale, care să permită practicarea atât a sporturilor individuale, cât şi a celor de echipă”, a spus preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit acestuia, la Craiova va fi realizată o bază modernă, prevăzută cu pistă de atletism – singura din ţară care corespunde cerinţelor de nivel european – şi cu un velodrom acoperit (la fel, unic în România) care va oferi condiţii moderne de antrenament, pentru că la ora actuală cicliştii se pregătesc în Bulgaria.

„Am contractat o echipă de consultanţi în domeniu, care a reuşit să obţină toate avizele de la federaţiile de profil. De asemenea, avem girul Federaţiei Internaţionale de Atletism şi al Federaţiei Internaţionale de Ciclism, pentru că, prin ceea ce vom construi, ne dorim să respectăm toate standardele în domeniu, în vederea găzduirii unor competiţii de nivel european şi chiar mondial. Valoarea investiţiei în realizarea noii baze este estimată la 73 de milioane de euro, din care 48 de milioane de euro, fără TVA, vizează construirea efectivă a centrului sportiv. Consider că este un proiect de maximă importanţă nu doar pentru sportul doljean, ci pentru tot sportul românesc. Anticipez că, timp de 6 – 7 luni pe an, sala va fi ocupată de loturile naţionale, care vor ajunge aici pentru a se antrena, cu atât mai mult cu cât în ţara noastră nu se găseşte nimic asemănător”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

Potrivit indicatorilor tehnico-economici din studiul de fezabilitate, pe amplasamentul fostului Stadion „Tineretului” va fi edificată o construcţie cu parter, subsol şi trei etaje, cu o suprafaţă desfăşurată totală de aproape 35.000 de metri pătraţi.

Centrul sportiv va include un velodrom de categoria I, proiectat pentru o viteză de 80 – 85 km/h, o pistă de alergare ovală în lungime de 200 de metri, cu şase culoare, şi o pistă dreaptă, de 60 de metri, cu opt culoare, dar şi zone pentru probe precum săritura în înălţime, triplu salt, săritura cu prăjina sau aruncarea greutăţii. În cadrul complexului se vor mai regăsi vestiare pentru sportivi şi arbitri, sală de conferinţe, restaurant, spaţii administrative, sală de forţă, precum şi tribune cu o capacitate totală de peste 6.000 de locuri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE