PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Clădirile în care funcţionează Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova, complet renovate cu finanţare de la CJ

Clădirile în care funcţionează Institutul de Medicină Legală (IML) Craiova au fost complet renovate, iar condiţiile în care îşi desfăşoară activitatea specialiştii instituţiei au fost semnificativ îmbunătăţite, ca urmare a unor ample lucrări de reparaţii realizate cu o finanţare de 250.000 euro asigurată din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean (CJ) Dolj.

Rezultatele demersului au fost prezentate luni, în cadrul unui eveniment la care au participat preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile, vicepreşedinţii Mihai Neaţu şi Antonie Solomon, administratorul public al judeţului, Cosmin Durle, precum şi directorul IML Craiova, prof. univ. dr. Roxana Zăvoi.

„Finalizăm astăzi lucrările de reparaţii la imobilul în care funcţionează Institutul de Medicină Legală Craiova, un demers pe care l-am finanţat din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Dolj. În urmă cu câţiva ani, am primit de la Guvernul României clădirile, care au fost transferate în patrimoniul CJ, instituţia rămânând însă în subordinea Ministerului Sănătăţii. Spaţiile se aflau într-o stare avansată de degradare, iar condiţiile în care personalul IML îşi desfăşura activitatea erau improprii, cu atât mai mult cu cât vorbim despre un institut care deserveşte patru judeţe ale Olteniei: Dolj, Gorj, Olt şi Mehedinţi. Împreună cu doamna director şi cu colegii noştri de la Direcţia Tehnică, am purtat numeroase discuţii privind soluţiile pe care le aveam la dispoziţie pentru a reface aceste clădiri. Din păcate, nu am putut apela la suportul finanţării europene, însă am decis ca, din fondurile proprii ale Consiliului Judeţean, să demarăm acest proiect”, a spus preşedintele CJ Dolj, Cosmin Vasile.

Valoarea iniţială a contractului de lucrări a fost de 1,8 milioane de lei şi, ca rezultat, iar renovarea spaţiilor s-a desfăşurat fără a se întrerupe activitatea institutului, personalul fiind mutat pe măsură ce procesul de reparaţie înainta.

Lucrările de reparaţii curente derulate cu finanţare asigurată de CJ Dolj au vizat 4 corpuri de clădire, cu o suprafaţă desfăşurată totală de aproape 800 de metri pătraţi. Intervenţiile au inclus repararea sau înlocuirea unor elementelor deteriorate ale şarpantei acoperişului şi înlocuirea totală a învelitoarei şi a sistemului de preluare şi scurgere a apelor meteorice, repararea tencuielilor şi refacerea zugrăvelilor, schimbarea tâmplăriei din lemn şi metal cu tâmplărie din profiluri PVC şi aluminiu, cu geam termoizolant, refacerea compartimentărilor interioare, repararea instalaţiilor electrice, sanitare şi termice, montarea de placaje din faianţă şi gresie, precum şi a pardoselilor din parchet laminat sau din covor PVC antibacterian. Tot în cadrul acestui contract, cu o valoare finală de aproximativ 250.000 de euro, inclusiv TVA, a fost asigurată dotarea IML Craiova cu mese de laborator şi cu dulapuri pentru depozitare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE