PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Finanţări de 145,7 milioane de lei din PNRR, câştigate de Primăria Miercurea-Ciuc, prin Ministerul Dezvoltării

Primarul municipiului Miercurea-Ciuc, Korodi Attila, a anunţat, vineri, că municipalitatea a câştigat 15 proiecte, depuse la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, pentru a finanţate în Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), fiind semnate contracte în valoare de 145,7 milioane de lei.

Korodi a precizat, într-o conferinţă de presă, că este vorba despre renovarea a patru clădiri publice, respectiv sediul Primăriei, clădire monument istoric, Centrul de Relaţii cu Publicul, Teatrul „Csíki Játékszín” şi Galeria „Nagy Imre”, reabilitatea termică a 11 blocuri de locuinţe, construcţia unui imobil cu apartamente pentru tineri, achiziţionarea a zece autobuze electrice cu staţii de încărcare, modernizarea şi extinderea pistelor pentru biciclişti, elaborarea documentaţiilor de urbanism şi instalarea a 45 staţii de încărcare electrică şi înfiinţarea unui sistem de supraveghere video şi a unui centru de dispecerat aferent.

Primarul Korodi Attila a punctat faptul că oraşul va trece printr-o perioadă de transformări şi că peste şapte ani, datorită investiţiilor, va arăta altfel decât în prezent.

„Aceste proiecte, despre care vorbim, sunt proiecte importante, care completează seria de investiţii care au fost făcute în perioada aceasta de municipalitate. Sunt valori contractate deja, care egalează, împreună cu celelalte două proiecte semnate cu Ministerul Mediului, valoarea fondurilor europene atrase în perioada de programare care se va închide anul acesta şi prin Programul Operaţional Regional. Sunt importante pentru că este o perioadă specială pentru municipalitate. Fondurile prin PNRR şi viitoarele fonduri POR, pe care deja le pregătim, vor reprezenta o perioadă investiţională în domeniul public cea mai intensă de până acum a municipalităţii şi dorim să facem toate eforturile ca această perioadă să o ducem la bun sfârşit şi oraşul să arate altfel faţă de cum suntem obişnuiţi acum să vedem”, a mai declarat primarul din Miercurea-Ciuc. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE