PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Gorj: Primăria Târgu-Jiu implementează două proiecte de renovare energetică a două unităţi de învăţământ, prin PNRR

Primăria Târgu Jiu a început implementarea a două proiecte de renovare energetică a două unităţi de învăţământ din municipiu, în valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei, bani obţinuţi prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), informează, joi, un comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, este vorba despre renovarea energetică a corpului C16 de la Colegiul Naţional „Ecaterina Teodoroiu”, imobilul având o suprafaţă de 2.780 de metri pătraţi. Valoarea proiectului este de 8.142.638, 07 lei, iar termenele de început, respectiv finalizare sunt 10 martie 2023 – 10 martie 2025.

Cel de-al doilea proiect vizează renovarea energetică a corpului C1 aparţinând Grădiniţei cu program prelungit „Vis de copil”, cu o suprafaţă de 686 de metri pătraţi. Valoarea este de 1.768.182,65 lei, termenul de început fiind 10 martie 2023, iar cel de finalizare – 10 martie 2025.

Săptămâna trecută, administraţia locală din Târgu Jiu a mai anunţat implementarea a trei noi proiecte finanţare prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, valoarea totală fiind de peste 20 de milioane de lei. Primul proiect vizează achiziţionarea de sisteme ITS (Intelligent Transport Systems/sisteme de transport inteligente) şi TIC (Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor) ce contribuie la îmbunătăţirea mobilităţii locale, respectiv a managementului urban/local şi achiziţionarea de staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice, cel de-al doilea proiect este „Înfiinţarea unui centru de colectare prin aport voluntar în municipiul Târgu Jiu” cu o valoare de 4.558.787,66 de lei, iar cel de-al treilea vizează instalarea şi dotarea a 49 de insule ecologice digitalizate (ansamblu de containere) Tip 1 – Insulă supraterană încasetată cu 5 containere (5 fracţii) de câte 1,1 metri cubi pentru următoarele fluxuri de deşeuri colectate separat: biodegradabil; rezidual; sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE