PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Aproape 80 de proiecte culturale, depuse pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă de la bugetul municipiului

Un număr de 79 de proiecte culturale au fost depuse de operatori privaţi în domeniu pentru obţinerea de finanţare nerambursabilă de la bugetul municipiului Braşov.

Numărul de proiecte este cu 26 mai mare decât cel depus anul trecut.

„Numărul foarte mare de proiecte depuse şi suma alocată în acest an sunt o dovadă a faptului că, în domeniul cultural, primăria a ales calea corectă. Am văzut anul trecut ce a însemnat pentru Braşov alocarea unei sume relevante, de 5 milioane de lei, cu care am reuşit să finanţăm 50 de proiecte culturale: ne-am putut bucura de un oraş plin de evenimente pentru toate gusturile. Anul acesta, având în vedere interesul generat de programul de finanţare al primăriei, suma alocată şi faptul că am început procedura de selecţie mai devreme, cu siguranţă braşovenii şi turiştii vor avea parte de şi mai multe evenimente, iar viaţa culturală a oraşului nostru va fi efervescentă”, a declarat viceprimarul Flavia Boghiu.

Cele 79 de proiecte depuse acoperă cele 11 categorii de arii tematice din ghidul de finanţare lansat de Primăria Braşov: arte vizuale; muzică; teatru; dans; artă digitală şi noile media; educaţie prin cultură; patrimoniu cultural material; patrimoniu imaterial; promovarea culturii scrise; intervenţie culturală; proiecte mari cu caracter repetitiv.

Lista proiectelor care vor câştiga finanţare va fi făcută publică pe 4 aprilie.

Proiectele sunt evaluate de o comisie formată din 3 consilieri locali şi 4 specialişti, selectaţi de către o comisie a forului local.

Bugetul total alocat anul acesta pentru finanţarea proiectelor culturale este de 5,5 milioane de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE