PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Proiect al Consiliului Judeţean de peste 370.000 de lei pentru aparatură medicală pentru nou-născuţii prematur

Consiliul Judeţean (CJ) Sălaj, în parteneriat cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău, a depus spre finanţare, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), un proiect de investiţii în infrastructura necesară tratării pacienţilor critici nou-născuţi în Secţia Neonatologie a unităţii medicale.

În valoare totală de peste 370.000 de lei, proiectul prevede achiziţia de echipamente medicale adecvate pentru îmbunătăţirea programului de screening: două monitoare de reanimare neonatală, un incubator de transport intern dotat cu ventilator şi targă, un videolaringoscop şi un aparat de ventilaţie mecanică non-invazivă, potrivit unei informări de presă a administraţiei judeţene.

„Continuăm să investim în sănătatea sălăjenilor şi să sprijinim Spitalul Judeţean în asigurarea de servicii medicale de înaltă calitate pentru toţi pacienţii. Echipamentele pe care ne propunem să le achiziţionăm prin acest proiect vor veni în completarea dotărilor existente în Secţia Neonatologie şi în sprijinul cadrelor medicale, în bătălia contra-cronometru dusă pentru salvarea bebeluşilor prematuri. Copiii născuţi înainte de termen necesită îngrijiri speciale şi complexe încă din primele clipe de viaţă, iar aparatura performantă le creşte considerabil şansele de supravieţuire”, a precizat preşedintele CJ Sălaj, Dinu Iancu-Sălăjanu, marţi, în comunicatul de presă menţionat.

Secţia Neonatologie a SJU Zalău are 28 paturi, din care 15 pentru nou-născuţi la termen, şase pentru prematuri, cinci pentru terapie intensivă neonatală şi două pentru cazurile COVID-19. În 2022, în maternitatea unităţii medicale au venit pe lume 1.378 de bebeluşi, dintre care 143 prematuri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE