PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ministerul Dezvoltării a semnat noi contracte, cu finanţare din PNRR, pentru renovare energetică şi transport verde

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a semnat, vineri, 13 noi contracte de finanţare, depuse prin componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Contractele au fost încheiate între autorităţile publice locale din 9 unităţi administrativ-teritoriale şi Ministerul Dezvoltării şi au o valoare totală de 147.415.251,04 lei, a informat un comunicat de presă al MDLPA.

Astfel, prin Valul Renovării, au fost semnate 6 contracte, în valoare de 112.994.802,69 de lei, pe care autorităţile locale din 3 localităţi le-au depus pentru renovarea energetică a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale şi a unor instituţii sociale şi de învăţământ.

Prin Fondul Local, au fost semnate 7 contracte, în valoare totală de 34.420.448,35 de lei, depuse de 6 autorităţi administrativ-teritoriale, pentru asigurarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea unor mijloace de transport public nepoluante şi a unor staţii de încărcare, implementarea unui sistem de monitorizare şi siguranţă a spaţiului public, precum şi amenajarea unui traseu cicloturistic. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE