PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

MDLPA a repartizat întreaga sumă de 250 de milioane de lei pentru încălzirea pe bază de păcură, cărbune şi biomasă

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat, vineri, repartizarea către bugetele locale din 17 unităţi administrativ-teritoriale a ultimei tranşe, în valoare de 92.797.323,25 de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru sezonul rece 2022 – 2023.

Suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune, biomasă sau gaze naturale, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale, a precizat un comunicat de presă al MDLPA.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Craiova, Motru, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Iaşi, Drobeta-Turnu Severin, Suceava, Vatra Dornei, Timişoara, Râmnicu Vâlcea, oraşele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum şi comuna Taşca.

Cu această ultimă tranşă, Ministerul Dezvoltării a repartizat întreaga sumă de 250 de milioane de lei aferentă programului de sprijin aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă.

Prin acest program, MDLPA a decontat, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură, biomasă sau gaze naturale (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023 de către producătorul de energie termică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE