PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Mureş: Contracte pentru 397 de autobuze electrice în 20 de municipii – încheiate pe POR în ultimii doi ani şi jumătate

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat joi, la Târgu Mureş, în timpul în timpul festivităţii de lansare a primelor autobuze electrice pentru transportul public din oraş, că în ultimii doi ani şi jumătate au fost încheiate, prin Programul Operaţional Regional (POR) contracte pentru achiziţionarea 397 de autobuze electrice în peste 20 de municipii din ţară.

„Acest lot de autobuze este un proiect câştigat de primărie într-o finanţare din Programul Operaţional Regional, dar pentru că are o achiziţie alături de alte peste 20 de municipii din ţară, au fost făcute specialiştii din Ministerul Dezvoltării. În total, în ultimii doi ani şi jumătate, am încheiat contracte pentru achiziţionarea 397 de astfel de autobuze electrice în peste 20 de municipii din ţară (…) Sunt sigur că nu ne vom opri aici şi echipa domnului primar va performa în continuare”, a afirmat ministrul Cseke Attila.

Totodată, el a arătat că şi în privinţa Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), numai pe componenta administrată de Ministerul Dezvoltării sunt încheiate contracte pentru autobuze nepoluante în valoare de peste 500 de milioane de euro.

„Sunt noi posibilităţi pentru acest domeniu al transportului public verde, nepoluant. Pot să vă spun că în PNRR, pe componenta pe care o administrăm noi, Ministerul Dezvoltării, pe fondul local, avem încheiate la nivel de ţară 958 de achiziţii de finanţări pentru achiziţie de autobuze în valoare de aproape 500 de milioane de euro plus TVA. Deci aproape jumătate de miliard de euro sunt alocaţi pentru aceste proiecte de achiziţie a autorităţilor locale de autobuze nepoluante”, a precizat Cseke Attila.

El a adăugat că apreciază activitatea Primăriei Târgu Mureş în privinţa accesării fondurilor europene.

„În acelaşi timp, pot să vă spun că Primăria Târgu Mureş este o primărie cu rezultate foarte bune, performantă nu numai în ceea ce priveşte componentele Ministerului Dezvoltării, pe Planul Naţional de Rezilienţă şi Redresare a României, avem deja încheiate 13 contracte de finanţare, în valoare de aproape 30 de milioane de euro, contracte care urmăresc eficientizare a unor blocuri de locuinţe, a unor şcoli din Târgu Mureş, construirea de locuinţe pentru tineri specialişti în sănătate sau în educaţie”, a mai afirmat Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei.

Ministrul Cseke Attila a participat, joi, la lansarea în circulaţie a celor 18 autobuze electrice dintr-un lot de 32 achiţionate de Primăria Târgu Mureş, la eveniment mai fiind prezenţi viceprim-ministrul şi preşedinte al UDRM, Kelemen Hunor, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, şi primarul municipiului, Soos Zoltan. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE