PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Zece autobuze electrice, cumpărate cu 24 milioane lei, au fost puse în circulaţie în municipiul Arad

Zece autobuze electrice cumpărate de Primăria Arad din Turcia, cu suma totală de 24.353.350 lei (TVA inclus), au fost puse în circulaţie, deservind trasee ale Companiei de Transport Public care leagă cartiere din oraş.

Primăria Arad a transmis, miercuri, că noile autobuze vor fi folosite în cele din urmă pe o linie nouă de transport, lungă de opt kilometri, care va face legătura între zona UTA şi cartierul Aradul Nou. Această linie este în curs de amenajare printr-un proiect mai amplu, care include construirea unui nou pod peste râul Mureş. Până la finalizarea noului traseu, autobuzele electrice sunt folosite pe alte rute de transport public.

Autobuzele sunt de producţie turcească, iar cinci sunt de capacitate medie, cu o lungime de 12 metri şi 89 de locuri, în timp ce cinci sunt de capacitate mică, de nouă metri şi 60 de locuri.

Conform Primăriei Arad, vehiculele au o autonomie de aproximativ 250 de kilometri cu o singură încărcare, iar durata estimată de funcţionare este de 15 ani.

Achiziţia lor a fost finanţată prin Programul Operaţional Regional.

„Municipiul Arad continuă investiţiile în înnoirea parcului Companiei de Transport Public. Planurile administraţiei locale vizează achiziţionarea prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a 12 autobuze electrice şi a 4 microbuze electrice, pentru acestea din urmă obţinându-se o finanţare în valoare de 1 milion de euro. Tot prin PNRR, municipiul Arad a obţinut peste 13 milioane de euro pentru achiziţionarea a încă şase tramvaie dublu articulate”, a mai informat Primăria Arad. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE