PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Oportunităţi de finanţare europeană, în perspectiva lansării noilor apeluri de proiecte, dezbătute la Târgu Mureş

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, în calitate de Autoritate de Management a Programului „Regiunea Centru” 2021-2027, a organizat, marţi, la Târgu Mureş o conferinţă de informare a autorităţilor administraţiei publice locale în perspectiva lansării noilor apeluri de proiecte aferente celor opt priorităţi ale programului, în valoare totală cumulată de aproape un miliard de euro.

„Astăzi, cu scopul de a informa potenţialii beneficiari cu privire la proiectele finanţabile şi pentru a avea un dialog direct cu grupurile ţintă eligibile, Consiliul Judeţean Mureş, alături de Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru, a organizat Conferinţa ‘Finanţări europene 2021-2027. Împreună dezvoltăm regiunea’. În cadrul conferinţei am prezentat oportunităţile de finanţare disponibile prin intermediul PR Centru, condiţiile de accesare a fondurilor şi calendarul lansării apelurilor. Obiectivul Programului ‘Regiunea Centru’ este ca Regiunea Centru să devină o regiune mai curată, atractivă pentru locuitori şi turişti cu o economie competitivă, în care grija pentru mediu şi utilizarea raţională a resurselor să fie o prioritate. Sunt convins că prin accesarea fondurilor prezentate, ne apropiem de îndeplinirea obiectivului PR Centru, şi vom putea dezvolta regiunea împreună”, a scris preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Peter Ferenc, pe Facebook.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională Centru – în calitate de Autoritate de Management a Programului „Regiunea Centru” 2021-2027 – a publicat recent calendarul orientativ privind lansările de apeluri de proiecte pentru perioada ianuarie – iulie 2023, conform căruia, în prima jumătate a anului curent, se vor lansa 15 apeluri de proiecte aferente celor 8 priorităţi ale Programului, în valoare totală cumulată de aproape un miliard euro.

În acest context, până la jumătatea lunii aprilie, ADR Centru – cu sprijinul Consiliilor Judeţene din Regiunea Centru – organizează o serie de întâlniri de lucru cu reprezentanţii mediului public şi ai mediului privat, pentru a informa categoriile interesate de public ţintă din Regiunea Centru despre oportunităţile de finanţare cu resurse europene, în actuala perioadă de programare europeană. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE