PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Botoşani: Peste 23 de milioane de euro investiţi în modernizarea unui drum judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Botoşani a recepţionat lucrările de modernizare, cu fonduri europene, a unuia din cele trei loturi ale drumului strategic DJ 297, care asigură legătura dintre DN 29D (Dobârceni) şi localităţile Blândeşti- Suliţa- Lunca- Todireni.

„Modernizarea drumului strategic este un obiectiv prioritar şi ne apropiem cu paşi repezi de atingerea lui, în acest an urmând a face recepţia şi pe celelalte loturi. Este o investiţie importantă realizată din fonduri europene în care foarte puţini mai credeau. Am început lucrările în 2021 şi suntem acum cel mai avansat proiect de infrastructură din Regiunea de Nord-Est. Suntem daţi ca exemple de bune practici de către reprezentanţii ADR Nord-Est. Dar dincolo de aceasta, avem mulţumirea sufletească pentru că şi locuitorii din sudul judeţului, şi numai, au acum condiţii decente de circulaţie”, a declarat preşedintele CJ, Doina Federovici.

Lucrările la DJ 297 au presupus refacerea în totalitate a fundaţiei pe cei 26 de kilometri, a căii de rulare, dar şi reabilitarea a trei poduri, construirea a 36 de podeţe noi transversale, repararea altor şase podeţe transversale şi realizarea a altor 49 de podeţe tubulare pentru drumurile laterale.

De asemenea, au fost realizaţi 18 kilometri de şanţuri trapezoidale, peste 12 kilometri de rigole, dar şi 5,3 kilometri de drenuri. În localităţi au fost realizaţi 20 de kilometri de trotuare.

În cadrul proiectului au fost amenajate 129 de intersecţii cu drumurile laterale şi 19 anvelope pentru staţiile de autobuz.

Lucrările au o garanţie de 60 de luni şi s-au ridicat la 117 milioane de lei, echivalentul a 23,5 milioane de euro. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE