PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Aeroportul din Craiova a semnat un contract de 12 milioane euro pentru achiziţia de echipamente

Conducerea Aeroportului Internaţional Craiova a semnat, vineri, un contract de 12 milioane euro cu asocierea de firme care a câştigat licitaţia pentru furnizarea de echipamente şi utilaje de intervenţie.

„Aceste echipamente vor asigura atât operaţiuni uzuale, cum sunt cele de întreţinere a pistei, indiferent de anotimp, cât şi intervenţii în situaţii de urgenţă, incendiu sau descarcerare. În acest fel, Aeroportul Internaţional Craiova se va alinia marilor aeroporturi din Europa, având un parc auto de intervenţie extrem de modern, ce va asigura proceduri de zbor în condiţii de siguranţă atât pentru aeronave, cât şi pentru pasageri”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile.

Acesta a adăugat că instituţia pe care o conduce susţine toate proiectele aflate în acest moment în implementare la Aeroportul Internaţional Craiova, proiecte care se ridică la o valoare de 150 de milioane de euro, din fonduri europene nerambursabile.

„Contribuim astfel împreună la asigurarea confortului şi siguranţei unui număr din ce în ce mai mare de călători”, a mai spus preşedintele CJ Dolj.

Contractul de achiziţie echipamente pentru proiectul „Creşterea gradului de siguranţă a Aeroportului Internaţional Craiova prin achiziţionarea de echipamente specifice” a fost semnat cu S.C. Mountain Industrial Resources SRL (lider de asociere), S.C. DKV Prest SRL (asociat 1) şi SC A.T.S.A. Industry SRL (asociat 2).

Directorul Aeroportului din Craiova, Sorin Manda, a precizat că proiectul este finanţat în cadrul Axei Prioritare nr. 2 – Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şi eficient, Obiectiv specific 2.3 – Creşterea gradului de utilizare sustenabilă a aeroporturilor, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020, şi are o valoare totală de 58.592.243,49 lei inclusiv TVA, din care cofinanţare UE este de 35.688.313,65 lei fără TVA.

Termenul de implementare al proiectului este 30 noiembrie 2023.

„Acest proiect cu finanţare nerambursabilă a fost început anul trecut, iar acum semnăm contractul de achiziţie, urmând ca lunile următoare să primim aceste echipamente. Aeroportul va fi dotat cu echipamente pentru situaţii de urgenţă pentru aeroporturi şi echipamente pentru desfăşurarea în bune condiţii a activităţii aeronautice în orice anotimp. Astfel, ajungem la 150 de milioane de euro, bani pe care îi investim în această perioadă pentru dezvoltarea Aeroportului din Craiova”, a spus Sorin Manda. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE