PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Iaşi: CJ alocă în acest an o sumă record pentru activităţi non profit de interes public judeţean

Consiliul Judeţean (CJ) Iaşi a informat că va acorda anul acesta finanţări nerambursabile în valoare totală de 1,8 milioane de lei, pentru activităţi non profit de interes public judeţean, în baza Legii 350/2005.

Potrivit unui comunicat de presă, proiectele se pot depune până la data de 18 aprilie, la sediul Consiliului Judeţean Iaşi.

Dosarele vor fi analizate ulterior de comisiile de evaluare şi selecţionare, acest proces urmând să se încheie pe 31 mai.

„Dezvoltăm Iaşul şi prin creşterea capacităţii ONG-urilor din judeţul nostru de a implementa proiecte în şi pentru comunitate. Am crescut în fiecare an sumele alocate pentru finanţarea nerambursabilă pe care Consiliul Judeţean Iaşi o poate acorda în conformitate cu Legea 350 din 2005, iar în 2023 avem alocată o sumă record de 1,8 milioane lei. După ani de zile în care fie sumele puse la dispoziţie în cadrul programelor anuale au fost infime, fie comunicarea şi consultarea dintre Consiliu şi societatea civilă au fost inexistente, am reuşit, în doar doi ani, să realizăm un adevărat parteneriat cu societatea civilă. Avem speranţa că şi în acest an vom avea mai multe ONG-uri, mai multe proiecte depuse, mai multe proiecte finanţate şi un grad de accesare mai mare, ceea ce nu poate însemna decât mai mulţi beneficiari şi o comunitate mai activă şi mai dezvoltată”, a declara preşedintele Consiliului Judeţean, Costel Alexe, citat în comunicatul menţionat. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE