PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Reţele de termoficare vor fi reabilitate şi modernizate cu 56 de milioane de euro

Reţele de termoficare vor fi reabilitate şi modernizate printr-un proiect în valoare totală de aproximativ 56 de milioane de euro, a declarat, miercuri, primarul Sucevei, Ion Lungu.

El a spus că a făcut demersurile necesare pentru a obţine finanţare, depunând săptămâna trecută documentele la Ministerul Energiei.

„A fost depus la Ministerul Energiei proiectul pentru Reabilitarea sistemului de transport şi distribuţie energie termica în municipiul Suceava, pe Programul – Cheie 5 : cogenerare de înaltă eficienţă şi modernizarea reţelelor de termoficare. Proiectul vizează zona Burdujeni şi prevede reabilitarea a 9,725 km traseu (19,46 km conducte) reţele termice primare, a 12,960 km traseu (51,792 conducte) reţele termice secundare, precum şi a nouă puncte termice. Durata de realizare a proiectului este 29 luni, din care cinci luni pentru proiectare şi 24 de luni execuţie. Valoarea totală a proiectului este de 55.869.264,63 euro”, a spus Lungu.

Potrivit primarului, principalele obiective ale acestui proiect sunt reducerea pierderilor în reţele termice de transport şi a punctelor termice, dar şi reducerea gazelor cu efect de seră.

Totodată, Lungu a spus că este în pregătire un al doilea proiect pentru reabilitarea punctelor termice şi reţelelor de transport distribuţie din zona centrală şi din cartierele George Enescu şi Obcini. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE