PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Preşedintele Consiliului Judeţean şi mareşalul Voievodatului Varmia şi Mazuria (Polonia) au semnat o declaraţie de colaborare

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Dolj, Cosmin Vasile, şi mareşalul Voievodatului Varmia şi Mazuria, Gustaw Marek Brzezin, au semnat o declaraţie de colaborare, document care prevede intensificarea relaţiilor de cooperare dintre cele două administraţii în mai multe domenii de interes comun.

Declaraţia a fost semnată la Mikolajki (Polonia), unde, în perioada 5 – 8 martie, se desfăşoară cel de-al VIII-lea Congres al Puterilor Locale, care reuneşte peste 1.800 de participanţi, din opt ţări, precizează o informare transmisă de CJ Dolj.

„Declaraţia comună cu Voievodatul Varmia şi Mazuria stabileşte un cadru formal în vederea dezvoltării pe mai multe paliere de colaborare a parteneriatului nostru în domenii precum cooperarea în sectorul politicii regionale, cu accent pe programele Uniunii Europene, a turismului sau a schimburilor de experienţă ştiinţifice. De altfel, aşa cum se cunoaşte, fundamentul relaţiilor noastre a fost aşezat în urmă cu doi ani, o perioadă pe care am folosit-o pentru a ne cunoaşte reciproc, pentru a stabili direcţii de urmat, dar şi puncte de interes pe care să le atingem împreună. Mă bucur că, într-un cadru atât de important, iniţiem o colaborare administrativă şi de prietenie cu una dintre cele mai dezvoltate zone din Polonia. Voievodatul, cunoscut şi ca Ţara Lacurilor Mazuriene, datorită reţelei pitoreşti de râuri şi lacuri, este o regiune cu o populaţie de aproape 1,5 milioane de locuitori, a cărei economie s-a dezvoltat puternic datorită poziţiei geografice, cu port la Marea Baltică, dar şi cu o istorie şi o cultură foarte bogate”, a declarat Cosmin Vasile, potrivit sursei citate.

Acesta a mai spus că cel de-al VIII-lea Congres al Puterilor Locale la care participă, este cea mai mare întâlnire politico-economică din Europa Centrală şi Europa de Est, care se desfăşoară la Mikolajki, în Polonia, sub un slogan care arată preocuparea pentru conturarea unui viitor comun, pe de-o parte, dar şi pentru o mai strânsă legătură între decidenţii politici europeni.

„Numărul impresionant de participanţi, sosiţi în Polonia din opt ţări, demonstrează interesul pe care guvernele locale îl acordă, în primul rând, cetăţeanului, dar şi dezvoltării pe termen lung a comunităţilor”, a mai afirmat preşedintele Consiliului Judeţean Dolj. AGERPRES 

ALTE ȘTIRI RECENTE