PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Maramureş: Proiectul primelor trei parcuri industriale din judeţ, prezentat oamenilor de afaceri

Proiectul primelor trei parcuri industriale din judeţul Maramureş a fost prezentat mediului de afaceri într-o întâlnire iniţiată de Consiliul Judeţean (CJ) Maramureş, a anunţat, luni, preşedintele instituţiei, Ionel Bogdan.

„Am organizat astăzi evenimentul dedicat sprijinirii dezvoltării parcurilor industriale, împreună cu ADR Nord-Vest şi Maramureş Business Park, unde am avut ocazia de a discuta cu reprezentanţi ai mediului de afaceri din judeţ şi cu reprezentanţi ai ADR Nord-Vest despre dezvoltarea de zone industriale, în care atât investitori locali, naţionali, cât şi investitori străini să-şi dezvolte afacerile. În urmă cu doi ani şi jumătate nu exista niciun proiect în judeţul Maramureş legat de parcurile industriale, iar astăzi avem în execuţie trei astfel de parcuri: în Baia Sprie – 34 de hectare, Fărcaşa – 20 hectare şi Şomcuta Mare – 10 hectare. La Baia Sprie avem deja drumul de acces realizat şi utilităţile publice necesare, iar infrastructura parcurilor industriale din Fărcaşa şi Şomcuta Mare va fi dezvoltată cu fonduri europene prin Programul Operaţional Regional” a spus Ionel Bogdan.

Conform acestuia, cele trei parcuri industriale din judeţ se vor axa pe pregătirea profesională a persoanelor în diferite domenii în concordanţă cu cererea de pe piaţa muncii.

„Partea de infrastructură e importantă, însă avem nevoie şi de forţă de muncă calificată, iar în acest sens am pregătit proiectul privind realizarea celui mai modern Campus profesional integrat din Regiunea de Nord-Vest – o investiţie de 25 de milioane de euro, din care 21 de milioane vor veni din fonduri europene. Creăm un cadru atractiv pentru investiţii şi avem discuţii cu investitori, care să aducă dezvoltare şi să creeze locuri de muncă bine plătite pentru maramureşeni”, a adăugat Ionel Bogdan. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE