PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Suceava: Dotări de circa un milion de euro pentru şcolile speciale din judeţ, finanţate prin PNNR

Şcolile speciale din judeţ vor fi dotate cu echipamente în valoare de aproximativ un milion de euro, printr-un proiect finanţat prin PNRR, ce va supus aprobării în prima şedinţă a deliberativului, a declarat, vineri, preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur.

El a spus că prin acest proiect, în valoare de 4,6 milioane de lei, vor fi dotate cu echipament digital pentru învăţământ în mediul virtual 116 săli de clasă din cele şase şcoli speciale din judeţ, 63 de clase cu mobilier specific, o sală de clasă de la grădiniţa specială Fălticeni cu mobilier tip sport şi un laborator de matematică-fizică digital la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă Suceava (CSEI Suceava).

Prin acelaşi proiect, 11 cabinete de asistenţă psihopedagogică de la cele şase şcoli vor fi dotate cu echipament digital, de noi echipamente urmând să beneficieze şi un cabinet de religie la Câmpulung Moldovenesc, o sala de sport la CSEI Suceava, iar zece ateliere de practică vor beneficia de echipament digital, de la Liceul Tehnologic Special Bivolărie şi CSEI Suceava.

Totodată, patru laboratoare de informatică de la CSEI Suceava, Liceul Tehnologic Special Bivolărie, Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sf. Andrei” din Gura Humorului şi Şcoala Profesională Specială Câmpulung Moldovenesc vor beneficia de noi dotări digitale.

Potrivit lui Flutur, prin aceste dotări se are în vedere asigurarea de standarde la nivel european pentru toţi elevii din învăţământul special din judeţ. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE