PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Palatul Administrativ al judeţului, reabilitat prin PNRR; proiectul se ridică la peste 20 milioane euro

Palatul Administrativ al judeţului Dolj, monument istoric de interes naţional, în care funcţionează Prefectura şi Consiliul Judeţean, urmează să fie reabilitat printr-un proiect prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) în valoare de peste 20 milioane euro.

Potrivit Prefecturii Dolj, pentru Proiectul „Consolidare, reabilitare, modernizare şi eficientizare energetică a clădirii Palatului Administrativ al judeţului Dolj, monument istoric de interes naţional”, a fost depusă documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii (D.A.L.I.), necesară accesării fondurilor pentru realizarea obiectivului de investiţii.

„D.A.L.I. a fost întocmită de către prestatorul SC SPA Inovations SRL, în baza contractului de prestări servicii, în valoare de 819.910 lei cu TVA. Valoarea totală a proiectului de reabilitare se ridică acum la suma de 99.996.062,76 lei (20.291.180,00 euro), din care valoare eligibilă din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) este de 41.447.668,02 lei, iar valoarea asumată de Ministerul Afacerilor Interne (MAI) pentru cheltuieli neeligibile este de 58.548.394,74 lei, sumele incluzând TVA. Mai mult de jumătate din suma necesară reabilitării este asigurată de MAI, astfel că, de la 7 milioane de euro valoarea iniţială a proiectului, s-a ajuns la peste 20 de milioane de euro cu suportul Ministerului Afacerilor Interne”, informează Prefectura Dolj.

Următorul pas este achiziţia proiectului tehnic şi a execuţiei lucrărilor. Proiectul tehnic are 11 luni de predare de la semnarea contractului de finanţare, care a avut loc pe data de 26.10.2022, astfel că termenul limită este 26.09.2023. Perioada de implementare a proiectului este de 36 de luni. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE