PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Primăria Sectorului 5 va contracta finanţări rambursabile de până la 53 de milioane de euro pentru investiţii

Primăria Sectorului 5 va contracta finanţări rambursabile de până la 53 de milioane de euro pentru investiţii, după ce Consiliul local a adoptat în şedinţa de marţi un proiect de hotărâre în acest sens.

„Se aprobă contractarea directă a unei/unor finanţări rambursabile externe în valoare totală de până la 53.000.000 euro, în baza garanţiilor proprii, cu o maturitate de până la 25 de ani, din care o perioadă de graţie de până la 4 ani şi o perioadă de tragere de până la 6 ani, pentru fiecare tranşă trasă din finanţările rambursabile (împrumuturile contractate)”, prevede actul normativ.

Conform hotărârii, se urmăreşte finanţarea şi/sau cofinanţarea de proiecte de investiţii publice de interes local, inclusiv a celor care beneficiază de fonduri externe nerambursabile de la Uniunea Europeană, printre care se numără cele privind dezvoltarea infrastructurii de colectare pentru asigurarea unui management integrat al deşeurilor, măsuri de producere a energiei din surse regenerabile pentru mai multe unităţi de învăţământ, locuinţe Nzeb pentru tineri, eficientizarea managementului traficului rutier, renovarea energetică a mai multor blocuri, staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice, mobilitate verde.

Împrumuturile se vor garanta cu veniturile proprii ale bugetului local şi/sau cu o garanţie asupra conturilor (bancare şi/sau de trezorerie) ale autorităţii locale. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE