PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Bugetul pe anul în curs al Aeroportului – 27,5 milioane de lei

Consiliul Judeţean (CJ) Braşov a aprobat marţi, în şedinţă ordinară, bugetul pe anul în curs al Regiei Autonome Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav, acesta fiind de 27,5 milioane de lei.

Conform documentelor anexate proiectului adoptat, acest buget se constituie din transferuri de la bugetul judeţului Braşov şi, pe capitole, prevede suma de 17,7 milioane de lei cheltuieli cu bunuri şi servicii, 5,7 milioane – pentru cheltuieli de personal şi 3,4 milioane de lei cheltuieli de exploatare.

„Avem un buget de 27.595.000 lei, bani pe care i-am alocat pentru funcţionarea acestui obiectiv, urmează ca, în perioada următoare, odată cu angajările, să înceapă să fie funcţional acest obiectiv. La început, vor fi exista costuri care vor trebui să fie suportate, fie că vorbim de utilităţi, de personal sau de alte responsabilităţi în cadrul acestui proiect”, a precizat preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

În context, în cadrul şedinţei a fost ridicat şi subiectul APRON – platforma de parcare a aeronavelor – care, conform masterplanului pe termen lung, cuprinde 14 locuri, însă, în prezent, au fost realizate doar 3.

Directorul aeroportului, Alexandru Anghel, a precizat că „pe măsură ce traficul va creşte va fi dezvoltată şi această platformă”, în prezent, conform calculelor specialiştilor, cele trei locuri de parcare fiind suficiente să acomodeze 1,2 milioane de pasageri.

La momentul la care am gândit proiectul aeroportului, am gândit totul modular, ca această platformă să poată fi extinsă până la 14 locuri de parcare. Nu considerat oportun să facem aceste locuri de parcare acum, pentru că nici nu am avut resursa financiară şi nici nu este necesară această extindere”, a precizat, după şedinţă, preşedintele CJ Braşov, Adrian Veştea.

Potrivit acestuia, în primul an de funcţionare, se estimează ca aeroportul din Ghimbav să aibă un trafic de 150.000 de pasageri. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE