PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sector 6: O finanţare nerambursabilă de un milion de lei va fi acordată ONG-urilor care se ocupă de mediu, sport şi sănătate (proiect)

Un proiect de hotărâre privind acordarea unei finanţări nerambursabile de un milion de lei organizaţiilor nonguvernamentale care au ca domeniu de activitate protejarea mediului, educaţia sportivă pentru copii şi adolescenţi, campaniile de sănătate şi educaţie contraceptivă pentru adolescenţi şi tineri se regăseşte pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Local din 28 februarie.

Proiectul de act normativ aprobă programul anual propriu pentru acordarea de finanţări nerambursabile de la bugetul local al Sectorului 6 alocate pentru activităţi nonprofit de interes local în 2023, intitulat „Mediu, Sport şi Sănătate în Sectorul 6”, şi valoarea sa totală de un milion de lei.

Obiectivul general al programului constă în susţinerea iniţiativelor societăţii civile care au ca scop protejarea şi promovarea intereselor copiilor,
adolescenţilor şi tinerilor, în special aparţinând grupurilor defavorizate din Sectorul 6.

Eligibile pentru a aplica la acest program sunt organizaţii neguvernamentale nonprofit din România. Proiectele se vor derula exclusiv în Sectorul 6, în beneficiul comunităţii locale.

În cadrul programului se disting trei priorităţi de finanţare: protejarea mediului prin derularea de activităţi de sprijin, inclusiv educarea şi conştientizarea tinerilor, adolescenţilor şi copiilor – 250.000 de lei; creşterea atractivităţii educaţiei fizice şi a sporturilor de echipă, în vederea stimulării dezvoltării fizice şi psiho-sociale a copiilor şi adolescenţilor, în special din mediile defavorizate din Sectorul 6 – 500.000 de lei; educarea şi conştientizarea adolescenţilor şi tinerilor cu privire la educaţia contraceptivă şi a prevenirii infectării cu boli cu transmitere sexuală şi promovarea unei atitudini de sprijin faţă de persoanele deja infectate, respectiv de combatere a formelor de discriminare – 250.000 de lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE