PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Bihor: Eveniment organizat de ADR Nord-Vest pentru informarea primarilor de comune din judeţ

În jur de 50 de primari ai unor comune din mediul rural bihorean au participat, la Oradea, la un eveniment de informare privind oportunităţile de finanţare europeană organizat de Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Vest (ADR-NV), a informat vineri Biroul de presă al Consiliului Judeţean (CJ) Bihor.

Evenimentul organizat joi a fost dedicat unităţilor administrativ-teritoriale care vor fi eligibile pentru finanţarea europeană prin Programul Regional Nord-Vest 2021 – 2027.

Directorul Autorităţii de Management a Programului Regional NV, Petru Şandru-Alboi, le-a prezentat participanţilor programul şi ce tip de proiecte pot fi depuse.

Prin Programul Regional Nord-Vest 2021-2027, comunele pot accesa finanţări pentru proiecte de eficienţă energetică, reabilitări clădiri publice, infrastructură rutieră, digitalizarea administraţiei publice locale sau turism.

Consiliul Judeţean Bihor a fost reprezentat de vicepreşedintele Mircea Mălan, având în vedere că, în cazul multor axe de finanţare, CJ poate să intre în parteneriat cu primăriile, cum ar fi în cazul proiectelor de infrastructură rutieră.

În cea de-a doua parte a întâlnirii, primarii din judeţul Bihor au primit informaţii utile pentru a putea pregăti proiectele dedicate Componentei 13 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) – „Crearea unei reţele de centre de zi pentru copiii expuşi riscului de a fi separaţi de familie”, gestionată de Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse.

Prezentarea a fost susţinută de Ovidiu Mărginean, expert cu rol de responsabil comunicare şi helpdesk din cadrul programului.

Începând din 22 februarie, până la 1 martie, ADR-NV organizează astfel de întâlniri cu autorităţile publice locale din mediul rural în toată regiunea, se mai arată în comunicatul CJ Bihor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE