PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Sălaj: Consiliul Judeţean achiziţionează 25,5 de hectare de teren pentru un parc industrial

Consilierii judeţeni din Sălaj au aprobat, vineri, achiziţionarea a 25,5 de hectare de teren, cu circa 250.000 de euro, în vederea realizării unui parc industrial.

Potrivit proiectului de hotărâre adoptat, terenul este situat în localitatea Hereclean, aflat în proprietatea Bisericii Greco-Catolice Hereclean, şi va fi achiziţionat la valoarea de 242.250 de euro, respectiv, 9,5 euro/mp, preţ rezultat în urma negocierii cu deţinătorului terenului.

„Obiectivul general al parcului industrial vizează revigorarea şi dezvoltarea durabilă a economiei locale şi regionale, creşterea nivelului de trai prin atragerea investiţiilor şi crearea de noi locuri de muncă în judeţul Sălaj”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre adoptat.

Conform sursei citate, judeţul Sălaj a elaborat un studiu de oportunitate în vederea construirii unui parc industrial şi a procedat la evaluarea unor terenuri identificate ca posibilă locaţie pentru amplasarea acestuia.

Astfel, au fost identificate mai multe terenuri de pe raza comunei Hereclean, aflate în proprietatea Bisericii Greco-Catolice Hereclean şi a Parohiei Reformate Guruslău, iar prin Hotărârea Consiliului Judeţean Sălaj nr. 66 din 30 iunie 2022 a fost aprobată achiziţionarea a trei imobile, compuse din teren, situate pe teritoriul comunei Hereclean, din care două terenuri aflate în proprietatea Bisericii Greco-Catolice Hereclean şi un teren aflat în proprietatea Parohiei Reformate Guruslău.

Primul dintre terenuri pentru care s-a finalizat negocierea este terenul de 25,5 hectare pentru care consilierii judeţeni şi-au dat acordul în vederea achiziţionării. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE