PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

A treia tranşă prin care Ministerul Dezvoltării sprijină autorităţile pentru încălzire depăşeşte 17 milioane lei

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat repartizarea către bugetele locale din 11 unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a treia tranşe, în valoare de 17.202.676,75 de lei, din schema de sprijin pentru funcţionarea sistemelor centralizate de alimentare cu energie termică a populaţiei pentru acest sezon rece.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei transmis, vineri, AGERPRES, Cseke Attila a precizat că suma repartizată este aferentă consumului de combustibil sub formă de păcură, cărbune şi biomasă, potrivit cererilor depuse de unităţile administrativ-teritoriale până la această dată, urmând ca, la cererea administraţiilor locale, să fie alocate alte fonduri în următoarele tranşe.

De această sumă vor beneficia municipiile Buzău, Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc, Brad, Drobeta-Turnu Severin şi Vatra Dornei, oraşele Nehoiu, Întorsura Buzăului, Horezu, precum şi comuna Taşca.

Astfel, până în prezent, Ministerul Dezvoltării a repartizat 157.202.676,75 de milioane de lei din programul de sprijin, în valoare de 250 de milioane de lei, aprobat de Guvern pentru unităţile administrativ-teritoriale la nivelul cărora sunt funcţionale sisteme de alimentare centralizată cu energie termică pe bază de cărbune, păcură sau biomasă, a amintit ministrul Dezvoltării.

Ministerul Dezvoltării va deconta, în limita sumelor alocate din bugetul de stat în acest scop, unităţilor administrativ-teritoriale, în ordinea solicitărilor, până la 50% din suma facturată pentru achiziţia de cărbune, păcură sau biomasă (inclusiv TVA), realizată în perioada octombrie 2022 – martie 2023, de către producătorul de energie termică. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE