PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Olt: Cinci blocuri din Scorniceşti, reabilitate energetic cu aproximativ 12 milioane lei, prin PNRR

Cinci blocuri din oraşul Scorniceşti vor fi reabilitate energetic cu fonduri nerambursabile de 12,1 milioane lei, prin PNRR, proiectul fiind aprobat joi de Ministerul Dezvoltării, a informat primarul localităţii, Daniel Tudor.

Fondurile pentru reabilitarea energetică a celor cinci blocuri vor fi asigurate integral din finanţarea obţinută prin PNRR, fără cofinanţare de la administraţia locală sau de la proprietari.

„Azi, Ministerul Dezvoltării ne-a aprobat unul dintre cele mai importante proiecte cu fonduri europene, benefic pentru locuitorii oraşului Scorniceşti. Mai exact, este vorba despre finanţarea prin PNRR a primului lot de 5 blocuri cu o valoare totală de 12.160.649, 19 lei, obţinută pe componenta C5 – Valul Renovării. Menţionez că renovarea energetică moderată a blocurilor din oraşul Scorniceşti prin acest program este cu finanţare europeană de 100%, fără cotă de cofinanţare din partea primăriei şi a proprietarilor din unităţile locative. Blocurile care vor intra la reabilitare prin acest program sunt: bloc Cămin Nefamilişti, bloc 48 MB, bloc 47 MA, bloc 1A scara A, bloc 9 AB scara A+B”, a informat edilul într-un mesaj postat pe facebook.

Daniel Tudor a afirmat că vor mai fi aprobate pentru Scorniceşti şi alte proiecte de reabilitare energetică prin finanţare europeană.

Blocurile din Scorniceşti sunt ridicate în cea mai mare parte înainte de anul 1990 iar în localitate nu au fost derulate până acum programe ample de anvelopare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE