PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Harghita: Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc, încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ

Locuitorii municipiului Miercurea-Ciuc sunt încurajaţi să depună proiecte în cadrul bugetului participativ, suma alocată în acest an fiind de 500.000 lei.
Conducerea Primăriei Miercurea-Ciuc a anunţat, joi, că cetăţenii pot depune proiecte la şase categorii, respectiv promenade, trotuare şi zone pietonale, mobilitate, accesibilitate şi transport sigur, spaţii verzi şi locuri de joacă, spaţii publice, sport, educaţie şi infrastructură culturală şi oraş digital.

„Anul trecut, bugetarea participativă a fost o noutate şi un succes deplin. Concursul va fi lansat şi în acest an, deoarece suntem în continuare interesaţi să aflăm ce ar dori să schimbe şi să îmbunătăţească locuitorii oraşului în cartierul lor sau care ar fi probleme generale care îi afectează”, se arată într-un comunicat de presă al municipalităţii.

La apelul de proiecte se poate înscrie orice persoană cu vârsta de peste 18 ani şi cu domiciliul în Miercurea-Ciuc, ideile putând veni atât de la cetăţeni ai oraşului, individual sau în echipe,cât şi de la ONG-uri, cluburi sportive şi entităţi comerciale.

Sursa citată a precizat că propunerile de proiecte trebuie să servească un scop de interes public şi nu trebuie să include terenuri private şi nici să afecteze investiţiile în curs de desfăşurare. De asemenea, un factor de excludere ar putea fi dacă proiectul propus ar implica costuri operaţionale semnificative după implementare.

Proiectele depuse vor fi evaluate, mai întâi, de o comisie formată din consilieri locali şi personal din cadrul aparatului de specialitate al primarului, după care va începe procesul de vot, pe site-ul https://bugetareparticipativa.miercureaciuc.ro/.

Fiecare proiect va fi sprijinit de municipalitate cu maxim de 100.000 de lei, inclusiv TVA, sumă care ar trebui să acopere, după caz, şi costurile de proiectare şi autorizare.

Anunţul final al rezultatelor este aşteptat la 1 iunie, iar implementarea este prevăzută pentru a doua jumătate a anului în curs şi prima jumătate a anului 2024.

Este pentru al doilea an consecutiv când la Miercurea-Ciuc este disponibil un buget participativ, în 2022 fiind finanţate şase proiecte, cu suma totală de 250.000 lei. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE