PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Municipiul Suceava a pierdut peste 43.000 de locuitori în ultimii ani, susţine primarul Ion Lungu

Primarul Sucevei, Ion Lungu, a declarat într-o conferinţă de presă, miercuri, că peste 43.000 de locuitori au plecat în ultimii ani, populaţie cât pentru un municipiu, în condiţiile în care conform legislaţiei în vigoare un oraş trebuie să aibă minim 40.000 ca să fie declarat municipiu.

Potrivit primarului, cifra oficială a numărului de coduri numerice personale emise în municipiul Suceava este de 127.565, dar recensământul a arătat că populaţia este de 84.308 locuitori.

„Noi bani primim pentru 127.565, iar populaţia oficială este de 84.308. Populaţia care nu mai locuieşte în ţară sau e plecată la muncă în străinătate a fost recenzată acolo”, a spus Lungu.

Totodată, el a afirmat că mulţi suceveni s-au mutat în zonele limitrofe municipiului, iar o parte au plecat la muncă în străinătate, dar şi că sporul demografic este negativ.

El a precizat că, deşi are casă în satul Prelipca – Salcea unde mai locuieşte temporar, şi-a declarat domiciliul în municipiul Suceava.

„Eu stau în municipiul Suceava, pe strada Samuil Isopescu. Că am o casă la Salcea este o realitate. Stau şi în Suceava, stau şi la Salcea. Sunt cetăţean al municipiului Suceava, am domiciliul stabil în Suceava şi am făcut recenzia în Suceava. Eu am casă şi domiciliul în Suceava (…) Probabil că o parte şi-au vândut casele din Suceava şi s-au mutat cu totul. Nu-i cazul meu. Eu am apartament în Suceava, nu-i o chestie fictivă, sunt cetăţean al municipiului Suceava”, a spus Lungu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE