PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Grindeanu: Aproape toate contractele pe feroviar şi rutier ce primesc finanţare prin PNRR, semnate

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, sâmbătă, la Alba Iulia, că au fost semnate aproape 90% din contractele pentru domeniul feroviar finanţabile prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), iar pe rutier mai sunt „capetele din A8”, autostrada care face legătura între Transilvania şi Moldova.

„La transporturi, ştiţi că e cu borne, cu anumite borne pe care trebuie să le atingi în fiecare trimestru. La sfârşitul anului acesta una din bornele importante este să ai semnate contractele pe toate proiectele pe rutier şi pe feroviar. În acest moment, pe feroviar sunt semnate aproape 90% dintre ele, mai e un rest mic pe care o să-l rezolvăm în lunile viitoare. Iar pe zona de rutier, mai avem capetele din A8, acea autostradă care trece din zona de Mureş în zona de Moldova, şi închidem toate contractele finanţabile prin PNRR”, a spus Grindeanu, într-o dezbatere organizată de europarlamentarul Victor Negrescu.

Sorin Grindeanu a subliniat că această oportunitate de a putea atrage şi în anii următori foarte mulţi bani europeni e una care nu trebuie ratată. „Nu avem voie”, a spus ministrul.

Ministrul a vorbit şi despre parteneriatele încheiate cu administraţiile locale.

„Eu consider că în acest moment, la Bucureşti, la CNAIR, sunt foarte multe proiecte pe care trebuie să le gestioneze în mod centralizat cei de la CNAIR şi atunci proiecte de mai mică anvergură, variante ocolitoare, drumuri, e mult mai bine să le dai către autorităţile locale, pentru că ei ştiu mult mai bine să le facă şi au şi interesul să termine mai repede aceste proiecte decât au nişte domni de la Bucureşti. Tocmai de aceea, pe parcursul anului 2022, am semnat vreo 56 de asemenea protocoale cu autorităţile locale şi am descentralizat foarte mult”, a mai afirmat ministrul Transporturilor. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE