PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Dolj: Aproape 13.000 de cărţi funciare vor fi eliberate în nouă localităţi

Aproape 13.000 de cărţi funciare vor fi eliberate gratuit, începând de vineri, proprietarilor imobilelor din nouă localităţi din judeţul Dolj, prin Programul naţional de cadastru şi carte funciară (PNCCF).

Potrivit Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) Dolj, cele 12.945 de noi cărţi funciare au fost deschise pentru oraşul Dăbuleni – 233 de imobile şi comunele Botoşeşti Paia – 738 de imobile, Carpen – 855 de imobile, Ciupercenii Noi – 1.617 de imobile, Dobreşti – 1.140 de imobile, Giurgiţa – 7.500 de imobile, Scăeşti – 221 de imobile, Seaca de Câmp – 504 de imobile şi Şimnicu de Sus – 137 de imobile.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor au vizat o suprafaţă totală de 8.585 de hectare şi au fost finanţate din veniturile proprii ale ANCPI, dar şi din fonduri europene (comuna Giurgiţa). Noile cărţi funciare au fost predate primarilor celor nouă localităţi de către directorul OCPI Dolj, Alin Victor Dumitrescu.

„Realizarea cadastrului este un pas important spre dezvoltare, atât la nivel naţional, local, cât şi individual. După cum ştiţi, pentru a vinde sau a cumpăra un imobil, pentru a face un credit ipotecar sau pentru a accesa fonduri europene, primul pas este înregistrarea proprietăţii în evidenţele de cadastru şi carte funciară, iar prin programul derulat noi o realizăm gratuit pentru cetăţeni. Până la această dată, în judeţul Dolj, au fost eliberate gratuit un număr total de 368.484 de cărţi funciare, ceea ce ne situează pe un loc fruntaş în ierarhia naţională”, a precizat directorul OCPI Dolj.

În prezent, din totalul de 111 de UAT-uri din judeţul Dolj, au fost cadastrate în proporţie de sută la sută opt unităţi administrativ-teritoriale: Coţofenii din Dos, Drănic, Goicea, Mischii, Brădeşti, Pieleşti, Dioşti, Giurgiţa. Pentru ultimele patru comune, finanţarea a fost asigurată din fonduri europene, prin POR 2014 – 2020. În alte 97 de localităţi se desfăşoară lucrări de înregistrare sistematică a imobilelor în cadrul PNCCF, atât la nivel de UAT, cât şi pe sectoare cadastrale.

Lucrările de înregistrare sistematică a proprietăţilor au fost finanţate atât din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, prin OCPI Dolj, cât şi din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE