PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Cseke Attila: MDLPA finanţează 212 noi investiţii în 167 de localităţi prin PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţează 212 noi investiţii, în 167 de localităţi, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), a anunţat, miercuri, ministrul Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 752.537.898,05 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din PNRR, potrivit unui comunicat de presă al MDLPA transmis AGERPRES.

Pentru Valul Renovării au fost aprobate 13 noi proiecte, în valoare totală de 79.905.469,45 de lei, depuse de nouă autorităţi locale pentru reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice şi a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local au fost aprobate 199 de noi proiecte, în valoare totală de 672.632.428,60 de lei, depuse de 158 de autorităţi locale, pentru reabilitarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice (medicale, sociale, culturale, de învăţământ, administrative), implementarea unor sisteme de management al traficului, dezvoltarea infrastructurii TIC prin sisteme inteligente de management local, construirea de locuinţe nZEB plus pentru tineri, precum şi pentru dezvoltarea infrastructurii pentru transportul verde, prin achiziţionarea unor mijloace de transport electrice şi a unor puncte de reîncărcare pentru vehicule electrice.

Lista proiectelor finanţate este disponibilă la secţiunea Dezvoltare teritorială, subsecţiunea PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE