PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Braşov: Buget de 2 milioane de lei pentru programul de bugetare participativă al municipiului reşedinţă

Primăria municipiului Braşov informează că a lansat, miercuri, programul de bugetare participativă pentru anul acesta, suma alocată pentru finanţarea proiectelor propuse şi votate de braşoveni fiind de 2 milioane de lei, câte 500.000 de lei pentru proiectul câştigător din fiecare dintre cele 4 categorii.

Anul acesta, vârsta de la care braşovenii pot propune şi pot vota proiectele a fost coborâtă la 14 ani.

„Bugetarea participativă este unul dintre cele mai importante instrumente pe care cetăţenii le au la dispoziţie pentru a se implica direct în administrarea oraşului, iar această implicare se derulează pe parcursul a două etape. În prima etapă, care începe astăzi (miercuri-n.r.) ei pot face propuneri de proiecte pe care municipalitatea ar trebui să le implementeze, iar după evaluarea acestor propuneri, trecem la cea de-a doua etapă, cea de vot, începând cu 23 martie. Şi în acest an, bugetul alocat este de 2 milioane de lei, repartizate pe cele patru domenii prioritare: ‘Oraşul mobil’, ‘Oraşul verde’, ‘Oraşul relaxat’ şi ‘Oraşul comunităţilor’. Vă aşteptăm, inclusiv pe cei mai tineri dintre voi, să fiţi parte din dezvoltarea oraşului nostru, să veniţi cu propuneri de proiecte, să le votaţi, pentru că aceste proiecte aduc un plus de valoare în comunitatea noastră şi răspund unei nevoi identificate şi votate de cetăţeni”, a declarat primarul Allen Coliban.

Proiectele eligibile vor fi stabilite de comisia formată din specialişti din primărie, consilieri locali, reprezentanţi ai societăţii civile şi experţi independenţi, care vor face o analiză tehnică, legală şi financiară a propunerilor.

După declararea eligibilităţii acestor proiecte, se va trece la etapa a doua de implicare a cetăţenilor, cea în care tot braşovenii vor vota proiectele pe care le consideră prioritare, câte unul, pentru fiecare domeniu. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE