PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Hunedoara: 58% din bugetul judeţului este alocat pentru dezvoltare şi investiţii

Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara a adoptat, vineri, bugetul propriu al instituţiei pe anul 2023, acesta având o valoare de 558 milioane lei, sumă din care 58% reprezintă fonduri ce vor fi alocate pentru programe de dezvoltare şi investiţii.

„În acest an, un procent de 58% din bugetul propriu al judeţului este îndreptat spre dezvoltare şi investiţii. Dacă nu facem investiţii pentru a asigura dezvoltarea judeţului, nu avem nicio şansă. Este o sumă record, cred că în 32 de ani nu a fost niciodată alocată această sumă”, a declarat preşedintele CJ Hunedoara, Laurenţiu Nistor.

La aceste sume se adaugă proiectele cu finanţare nerambursabilă care vizează obiective culturale şi de patrimoniu, derulate de CJ Hunedoara.

Consilierii judeţeni au mai aprobat, în cadrul unei şedinţe extraordinare, estimările bugetare pe anii 2024-2026 ale CJ Hunedoara, precum şi bugetele de venituri şi cheltuieli ale instituţiilor aflate în subordinea administraţiei judeţene.

Pentru Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva a fost aprobat un buget de venituri şi cheltuieli în sumă de 260,3 milioane lei, pentru Sanatoriul Geoagiu au fost alocaţi 17,9 milioane lei, iar Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad are aprobat un buget de 21,2 milioane lei.

Pentru activităţile culturale au fost aprobate fonduri de peste 30 de milioane de lei, bani care vor fi folosiţi de instituţiile de cultură din subordine: Teatrul de Artă din Deva, Teatrul Dramatic „I.D. Sârbu” din Petroşani, Muzeul Civilizaţiei Dacice şi Romane din Deva, Biblioteca Judeţeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva şi Centrul de Cultură şi Artă al judeţului Hunedoara. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE