PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Tulcea: Consiliul Judeţean deschide o nouă sesiune de bugetare participativă

Consiliul Judeţean (CJ) Tulcea a anunţat, joi, că va începe săptămâna viitoare procesul de bugetare participativă şi aşteaptă din partea contribuabililor propuneri de investiţii pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii din judeţ.

Potrivit unui comunicat de presă făcut public pe site-ul propriu, sesiunea de depunere a proiectelor va începe pe data de 7 februarie, se va încheia pe data de 6 martie, iar evaluarea proiectelor va avea loc în perioada 7-27 martie.

„Pentru această ediţie, a fost alocată suma de 200.000 lei. Fiecare propunere trebuie să se încadreze într-un buget de 50.000 lei şi va urmări unul din următoarele domenii – Infrastructură, dezvoltare urbană şi mediu, – Turism, cultură şi sport. Pentru a fi declarate eligibile, proiectele trebuie să fie propuse de cetăţeni care au domiciliul / reşedinţa pe raza judeţului Tulcea, să reprezinte teme din domeniile amintite mai sus, să propună activităţi acoperite de aria de competenţă a CJ Tulcea şi să se desfăşoare în anul calendaristic 2023”, se arată în comunicatul CJ.

Tulcenii vor putea vota pe site-ul CJ proiectele care să primească finanţare în perioada 28 martie-7 aprilie, iar evaluarea finală şi ierarhizarea proiectelor vor avea loc în perioada 10-12 aprilie.

Anul trecut, niciunul din proiectele depuse în cadrul mecanismului de bugetare participativă nu a primit finanţare, toate iniţiativele fiind declarate neeligibile. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE