PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Prefectul Capitalei: 20% dintre accidentele grave de circulaţie, produse ca urmare a traversării neregulamentare de către pietoni

O cincime (20%) dintre accidentele grave de circulaţie se produc ca urmare a traversării neregulamentare a străzii de către pietoni, a atras atenţia, joi, prefectul Capitalei, Toni Greblă, la şedinţa de bilanţ a activităţii pe anul trecut a Brigăzii Rutiere Bucureşti.

El a mai semnalat că 19% dintre accidentele rutiere grave sunt cauzate de neacordări de prioritate la trecerile de pietoni, potrivit unei postări pe Facebook a Prefecturii Capitalei.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fprefecturabucuresti%2Fposts%2Fpfbid0AvQTBstca74mht8iXrPEcz9fGBp9uUZ1bZDFs188r6WP3Zc8Dkk9rVh3fp1Y3TFYl&show_text=true&width=500

„Aceste cifre sunt enorme. Trebuie să facem în aşa fel încât să sporim informarea participanţilor la trafic, inclusiv a pietonilor, cu privire la riscurile la care se expun. Vă încurajez să intensificaţi şi activităţile de informare în şcoli”, le-a transmis prefectul poliţiştilor.

Toni Greblă i-a încurajat pe angajaţii acestei structuri ca, prin comportament, atitudine şi profesionalism, să contribuie la „întărirea prestigiului Poliţiei Române şi la îmbunătăţirea imaginii poliţiştilor”.

Prefectul Capitalei şi-a arătat deschiderea pentru a contribui, în limita atribuţiilor sale instituţionale, la îmbunătăţirea activităţii Brigăzii Rutiere Bucureşti.

Potrivit acestuia, trebuie luate toate măsurile necesare pentru a atrage la nivelul Poliţiei oameni foarte bine pregătiţi, care „să facă faţă unor sarcini complexe”.

De asemenea, Toni Greblă a menţionat necesitatea unei colaborări mai bune a poliţiştilor cu autorităţile locale, cu municipalitatea, cu primăriile de sector şi cu Inspectoratul de Stat în Construcţii, pentru a fi identificate cele mai bune modalităţi de protejare a populaţiei care circulă pe lângă numeroasele şantiere deschise pe termen lung. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE