PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Timiş: Finanţare europeană pentru înfiinţarea a şase ambulatorii şi modernizarea altor 16 de la Spitalul Municipal de Urgenţă Timişoara

Primarul Timişoarei, Dominic Fritz, a declarat, marţi, că municipalitatea a depus, în parteneriat cu Spitalul Municipal de Urgenţă, o cerere de finanţare cu fonduri europene pentru înfiinţarea a şase ambulatorii noi şi modernizarea altor 16 existente.

Cererea de 15,6 milioane de lei a fost aprobată de Ministerul Sănătăţii.

„Cu aceşti bani înfiinţăm şase ambulatorii şi modernizăm altele 16, deja existente. Toate sunt la Spitalul Municipal şi acoperă o gamă foarte largă de specializări. Intenţia noastră este ca prin dezvoltarea activităţii ambulatorii să le oferim timişorenilor şi celor din regiune servicii medicale de calitate, dar şi să reducem internările în cazurile în care este nevoie doar de investigaţii care se pot face în ambulatoriu. Orice cetăţean, când merge la un consult, merită condiţii la standard european şi de aceea extindem reţeaua Spitalului Municipal pentru consultaţii şi o dotăm cu echipamente medicale performante”, a afirmat Dominic Fritz.

Finanţarea este realizată prin Componenta C12 – Sănătate, I.3 din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

Managerul Spitalului Municipal Timişoara, dr Daniel Maliţa, a detaliat că obiectivul general al proiectului „Şansa la viaţă prin dezvoltarea infrastructurii medicale în Ambulatoriul integrat al Spitalului Clinic Municipal de Urgenţă Timişoara” este dezvoltarea şi îmbunătăţirea infrastructurii medicale prespitaliceşti, prin modernizarea, extinderea şi dotarea Ambulatoriului Integrat al Spitalului.

„Ne propunem diversificarea serviciilor medicale prestate şi creşterea capacităţii de diagnostic şi tratament. Creşterea calităţii serviciilor de îngrijire medicală primară le vom asigura prin dotarea acestuia cu aparatură medicală performantă şi prin înfiinţarea a şase specialităţi/cabinete de asistenţă medicală ambulatorie noi”, a explicat dr Daniel Maliţa.

În prezent, echipamentul medical existent nu este suficient pentru asigurarea asistenţei medicale adecvate într-un timp scurt. De asemenea, pentru secţiile nou înfiinţate este necesară aparatura de specialitate care să facă posibilă realizarea unui act medical conform cu standardele în vigoare. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE