PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

Ministerul Dezvoltării a aprobat 174 de noi proiecte cu finanţare din PNRR

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei finanţează prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) 174 de noi investiţii în 94 de localităţi, a anunţat, miercuri, ministrul Cseke Attila.

Proiectele, în valoare totală de 1.243.373.586,46 de lei, au fost depuse în cadrul celei de-a doua runde de atragere de fonduri pe componentele C5 – Valul Renovării şi C10 – Fondul Local din PNRR, a precizat un comunicat de presă al MDLPA.

Astfel, pentru Valul Renovării, au fost aprobate 115 noi proiecte, în valoare totală de 1.097.756.461,18 lei, depuse de 42 autorităţi locale pentru reabilitarea, modernizarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice (instituţii medicale, de învăţământ, culturale, administrative) şi a unor clădiri rezidenţiale multifamiliale.

Pentru Fondul Local, au fost aprobate 59 de noi proiecte, în valoare totală de 145.617.125,28 lei, depuse de 52 de autorităţi locale, pentru proiecte care vizează reabilitarea şi eficientizarea energetică a unor instituţii publice, extinderea unor sisteme de management integrat al traficului, precum şi instalarea unor sisteme de monitorizare video şi mobilier urban inteligent.

Lista proiectelor finanţate este disponibilă la secţiunea Dezvoltare teritorială, subsecţiunea PNRR – Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă a paginii Ministerului Dezvoltării: https://www.mdlpa.ro/pages/pnrr. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE