PARTENER APL MANAGEMENT

platforma pentru administrația publică locală

ANCPI: Peste 1,2 milioane de comenzi pentru documente eliberate online în 2022

Agenţia Naţională de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI) a eliberat, anul trecut, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, aproape 1,8 milioane de documente.

În luna decembrie 2022, ANCPI a eliberat online 99.326 de extrase de carte funciară pentru informare şi 10.485 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan, a informat un comunicat de presă al instituţiei transmis joi AGERPRES.

Documentele eliberate online de ANCPI, fără semnătură olografă, sunt recunoscute de instituţiile administraţiei locale şi centrale, bănci, avocaţi, notari etc.

În perioada ianuarie – decembrie 2022, ANCPI, instituţie publică aflată în subordinea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA), a furnizat, online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, 1.762.086 de documente: 1.570.768 de extrase de carte funciară pentru informare şi 191.318 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

În anul 2021, ANCPI a eliberat online 1.484.668 de extrase de carte funciară pentru informare şi 169.769 de extrase din planul cadastral, pe ortofotoplan.

În 2022, pe platforma epay.ancpi.ro şi-au făcut cont 74.295 de utilizatori noi, care au înregistrat 1.269.300 de comenzi.

Preţul unui extras de carte funciară pentru informare eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 20 de lei, în condiţiile în care la ghişeele oficiilor de cadastru şi publicitate imobiliară costul este de 25 de lei. Dacă documentul solicitat este disponibil în format electronic, va putea fi descărcat din contul creat de utilizator în câteva minute. În cazul în care extrasul nu a fost convertit în format electronic, timpul de aşteptare este de cel mult două zile lucrătoare.

Preţul unui extras din planul cadastral, pe ortofotoplan eliberat online, prin intermediul platformei epay.ancpi.ro, este de 15 lei.

Platforma epay.ancpi.ro este gestionată de ANCPI şi poate fi utilizată atât de persoane fizice, cât şi juridice. Comenzile sunt plasate online, iar plata se realizează cu cardul bancar.

În prezent, numărul proprietăţilor înregistrate în sistemul informatic integrat de cadastru şi carte funciară este de peste 20,6 milioane. Astfel, extrasele de carte funciară solicitate pentru aceste proprietăţi vor putea fi descărcate de către utilizatorii platformei epay.ancpi.ro în cel mai scurt timp. AGERPRES

ALTE ȘTIRI RECENTE